10.00 – 10.20 – SESSION 1 – Followed by a 10-minute Q & A
Brexit: The new regime
Authorisation of vehicles and Infrastructure
Speaker: Luigi D’Angelo – Head of Assessment Body Services
10.30 – 10.50 – SESSION 2 – Followed by a 10-minute Q & A
Cyber Security in railway and CENELEC TS50701
Railway cyber security challenges to be addressed and the CENELEC technical specification
Speaker: Lucia Capogna – Head of Software and Cyber Security
11.00 – 11.20 – SESSION 3 – Followed by a 10-minute Q & A
The Independent Verification of modifications to Rolling Stock
What types of modification can be verified using the RIS-2700-RST process, what is the process, how is the verification undertaken and what are the outputs?
Speaker: Kathryn Kelly – Head of Certification (Rolling Stock)
11.30 – 11.50 – SESSION 4 – Followed by a 10-minute Q & A
Digital Railway Signalling: ERTMS and the Future
Introduction to the current signalling and train protection systems used in the UK and how they are changing. The basics of ERTMS such as the ETCS Architectures, Levels and Operating Modes and an overview of digital signalling in the UK. Changing concepts, emerging technologies and key ideas that are shaping the future of railway signalling.
Speaker: Dr Shamal Crowther – Senior Engineer
LUNCH BREAK 12.00 – 12.20
12.20 – 12.40 – SESSION 5 – Followed by 10 min Q & A
Electromagnetic Compatibility (EMC)
EMC and EMC standards and how they apply to the UK railway
Speaker: Colin Place – Head of EMC
12.50 -13.10 – SESSION 6 – Followed by 10 min Q & A
2021/2022 – What the future might hold?
Speaker: Daniele Diana – RAMS Specialist
13.20 – 13.40 – SESSION 7 – Followed by 10 min Q & A
Automation: A Holistic Approach
Automation is key in today’s fast paced work environment to achieve higher levels of productivity. AEGIS has been providing a holistic approach to automation solutions to improve streamlining methodologies, processes, tools, people and their work culture. Overview of the different strategies and when best to implement these in the project lifecycle.
Speaker: Gopal Sivaswarmy – Head of Test & Automation
13.50 – 14.10 – SESSION 8 – Followed by 10 min Q&A
Level Crossing suitable and sufficient risk assessment
An overview of level crossing risk and how risk is managed.
Speaker: Andrew Allen – Senior Engineer
The RailBusinessDailyConference and the AEGIS Event are not connected to or organised by Rolling Stock Networking. Rolling Stock Networking provides to the space to those third parties and each sub-event is entirely in the control of the respective organisers.
Rolling Stock Networking. 61 Charlotte Street, Birmingham B3 1PX
RSN is an organisation set up by rail professionals for rail professionals. We reserve the right to restrict admission to only those people meeting our qualifying criteria as the events are likely to be oversubscribed.
For general enquiries call 07527 811700